Kategori: Video

Videotrailer för avsnitt 002 i Poetpodden

Videotrailer för avsnitt 002 i Poetpodden

Videotrailer för avsnitt 002 i Poetpodden där jag läser fem dikter ur min diktsamling Från mina sinnen. Du får veta hur du kan tänka när du skriver dikter om du vill få ihop en diktsamling. Jag berättar vem som är min favoritpoet. Hur du kan markera rytmen i en dikt reder jag också ut. Du får en skrivövning om abc. Lyssnardikten Hösten är en tankadikt av Ethel Hedström, Göteborg.

(mer…)

Näthat och skillnaden mellan poesi och lyrik? – video trailer

Näthat och skillnaden mellan poesi och lyrik?

Näthat och skillnaden mellan poesi och lyrik? är mitt första försök till ett smakprov ur avsnitt 001 i Poetpodden. Trailern blev alldeles för lång eftersom jag ville med allt som du kan höra i poddavsnittet. Nu har jag läst på och lärt mig lite mer hur jag kan göra en trailer i iMovie. Nästa trailer ska bli 30 – 90 sekunder lång och innehålla det som jag tycker kan skapa mest intresse för att lyssna på hela poddavsnittet.

Kolla själv:

Jag har en förmåga att ge mig på och testa utan att första inhämta kunskap. Ofta fungerar det men som i det här fallet så bord jag lärt mig hur jag ska göra innan jag satt igång. Nåja, det finns många fler avsnitt att göra trailers av så jag hinner förhoppningsvis lära mig på vägen.

Gillar du trots allt den här trailern är jag glad om du skriver en kommentar här eller på YouTube. Glöm inte att prenumerera på Poetpoddens YouTube-kanal så du inte missar nästa smakprov! 😉

Lyssna på avsnitt 001!

Video: Dikten Katedral

Jag har gjort en bildsatt uppläsning av min dikt Katedral. Dikten igår i antologin 181 dikter till Tranströmer, Tolvnitton förlag. Det var kul och inte särskilt svårt när jag kom på att jag ska använda speakerrösten i iMovie. Då försvann rumsakustiken som det blir i QuickTime. Det är säkert inte den sista jag gör!

 

**************

Intressant?

Video: En dokumentär inifrån Prideparaden

Jag och Tuulikki filmade varandra när vi testade bågskytte och gick i Pridetåget. Nu har jag ställt samman det som en bilddokumentär. Varsågod!

[tags]Pride, hbt, pridefestivalen, stockholm pride, prideparad, homofobi, homosexualitet, politik, homo, gay, homosexuell, flator, bisexuella, transexuella, video, film, dokumentär[/tags] och på Intressant.

Ellen DeGeneres tog hem två nya Emmy

En av mina favoritkomiker Ellen DeGeneres tog i fredags två Emmy för sin The Ellen DeGeneres Show och som bästa programledare. Tyvärr har inte Ellen slagit igenom ordentligt här i Sverige. Vilket jag har svårt att förstå. Hennes varma underfundiga humor går betydligt bättre hem hos mig än någon av hennes kollegor gör. Jay Leno, David Letterman, Oprah Winfrey, Doktor Phil och alla dom andra kan slänga sig i väggen. Har du missat henne går showen på TV 5 .

[tags]emmy, emmy awards, ellen degeneres, teve-serier, tv, priser[/tags] och på Intressant.

Loading