Kategori: Världen

Landet Sverige är bara en konstruktion

Jorden

Sverigedemokraterna surfade på människors rädsla, fördomar och avundsjuka in i riksdagen. Dom vill bevara det som är svenskt och är motståndare till ett mångkulturellt Sverige. I det finns två inbyggda problem.

1. Vem är svensk?

2. Vad är svenskt?

Svar: Omöjligt att svara på. Vi alla är en blandning av olika kulturer och ointressant då landet Sverige bara är en konstruktion. Vi människor bor på samma jord under en och samma himmel.

Sverigedemokraterna har gått på samma bluff som dom flesta andra som bor i denna konstruktion. För att komma förbi våra egna fördomar, som byggs på rädslan för det som är annorlunda, måste vi vidga perspektivet och sätta in mänskligheten i rätt perspektiv. Att var och en av oss lever en bråkdel av en nanosekund av universums evighet.

Flummigt? Ja visst, men det är den ideologi som jag lever efter. Att dom flesta gränser, språkliga, kulturella osv är konstruktioner av människor för att försöka göra livet och världen begriplig.

Apropå ideologi så är det en av dom saker som dom rödgröna misslyckades med att förklara inför valet. Vad vill dom med sin politik? Vad vill dom uppnå för typ av samhälle? Hur ska vi leva våra liv tillsammans? Vilka visioner har dom för framtiden?

Utan ideologi och visioner så hungrar människans själ. Då söker sig människor till dom som har det, tex SD och Nationalsocialisterna. Och för att hindra rasisterna och nazisterna från breda ut sig än mer måste dom demokratiska krafterna berätta om alternativen. Om hur viktigt det är att se likheterna istället för olikheterna.

[tags]ideologi, vision, visioner, fördomar, sverigedemokraterna, SD, Nationalsocialisterna, politik, val, val2010, valet 2010, rösta, demokrati, solidaritet, rödgröna, samhälle, världen[/tags]och på Intressant

Hjälp Pakistan nu!

Pakistan behöver din hjälp

Pakistan behöver din hjälp

Pakistan är hårt drabbat av översvämningar. Människor dör i vattenmassorna men också av smutsigt dricksvatten. Sjukdomarna sprids i fukten, bristen på toaletter och möjligheten att sköta den personliga hygienen.

Dom små familjejordbruken har dragits med av vattenmassorna och barn som vuxna saknar mat för dagen. Bristen på tak över huvudet är stor.

Landets barn, unga, vuxna som gamla behöver din hjälp. Din såväl som min 50-lapp gör skillnad mellan liv och död. En 100-lapp eller mer skänker hopp om en framtid för människorna i Pakistan.

Alla vi som lever på denna jord behöver varandra. Nästa gång kan det vara du och jag som behöver hjälp. Själv är jag världsförälder och väljer att skänka pengar genom UNICEF.

Hjälp Pakistan och genom att SMS:a 50 kronor  till mobilnummer 72900 eller valfritt belopp.

Du kan också skänka via Radiohjälpen. ge 50, 100 eller 200 genom att SMS:a  till mobilnummer 72 999.

Skriv: AKUT50
Skriv: AKUT100
Skriv: AKUT200

Eller valfritt belopp.

Det spelar ingen roll hur du gör det, bara du gör det nu – hjälp Pakistan!

[tags]Pakistan, översvämning, UNICEF, radiohjälpen, katastrof, naturkatastrof, hjälp[/tags]och på Intressant

Skriv på: Rädda Sakineh från stening

Sakine Mohammadi Ashtiani

Sakine Mohammadi Ashtiani

Sakine Mohammadi Ashtiani är dömd till stening för att ha varit ensam med sin mans bror. Något som är förbjudet i Iran enligt sharialagen. Du har chans att vara med och stoppa detta barbari genom att skriva på Aftonbladets upprop Frige Sakineh!

[tags]Sakine Mohammadi Ashtiani, frige Sakineh, stening, oskyldigt dömd, iran,sharialagen, shariala, brott, straff, upprop[/tags]och Intressant?

Israel måste få kännbara konsekvenser

Israels bordning av fartyg i konvojen där Ship to Gaza ingår är bortom allt som är acceptabelt. Dödandet av minst 10 obeväpnade aktivister måste få hela världen inklusive USA att reagera. Konsekvenserna måste bli kännbara.

Det räcker inte med att fördöma Israels övervåld. Sverige, EU och FN ska sätta ner foten omedelbart och sätta in kraftfulla sanktioner. Världens länder ska idag kalla hem sina ambassadörer och tvinga Israel att sätta sig vid förhandlingsbordet tillsamman med palestinierna. Alla former av påtryckningar som finns ska användas (läs USA sluta förse Israel med vapen och inte längre hålla dom om ryggen.)

Självklart kommer Israel, och dom som står på deras sida, att påstå att fartygen var fyllda med antisemiter, palestinska aktivister, Hamassympatisörer och vapen. Att dom israelska soldaterna blev angripna och försvarade sig.

Själv tänker jag bojkotta allt som har med Israel att göra och uppmana alla att delta i dom demonstrationer som hålls runt om i landet idag. I Stockholm samlas vi vid Sergels torg kl.18.

[tags]Israel, Ship to Gaza, Gaza, Palestina, ockupation, politik, bojkott, demonstration, mellanöstern[/tags]och på Intressant

Förbud mot slöja? Nej tack!

I Belgien röstar riskdagen om slöjor, burka och niqab, ska förbjudas eller inte. Förbudet skulle gälla på allmän plats.

Själv är jag kluven i frågan. Ingen kvinna borde själv vilja eller kunna tvingas till att bära slöja. Det är mot allt vad jag tror på i fråga om mänskliga rättigheter, jämlikhet och synen på kvinnan. Men som demokrat och för religionsfrihet så inser jag att ett förbud inte ens är att fundera på.

Dessutom tror jag att ett förbud skulle kunna vara direkt farligt och elda upp muslimska fanatiker och terrorister ännu mer.

Samtidigt är det självklart att heltäckande slöja inte ska bäras i dom situationer där identifikation av en kvinna är viktig, tex i skolan, vid en rättegång osv.

[tags]slöja, heltäckande slöja, slöjförbud, förbud mot slöja, samhället, burka, niqab, politik, demokrati, religionsfrihet, jämlikhet[/tags]och Intressant

Loading