Kategori: Tips/Tester

7 tips hur du gör en podcast

7 tips hur du gör en podcast

7 tips hur du gör en podcast. Podcast eller på svenska poddradio är enkelt uttryckt en radiostation gjort av amatörer. I Sverige har fått poddar fått sitt genomslag 2015 och många har börjat använde en podd i sin marknadsföring. Något jag som författare borde ha tänkt på. 🙄 Istället valde jag att nischa in mig på poesi och startade Poetpodden i september 2015.

1. Välj ett ämne eller tema som du brinner för. Nischade ämnen har lättare att slå igenom och få en stor publik om du inte redan är känd. Tänk dig en genomsnittslyssnare som du vänder dig till och var gärna personlig utan att vara privat. (mer…)

9 tips Så gör du en boktrailer

 

Så gör du en boktrailer. När du skrivit din bok och den äntligen är färdig för att möta sina läsare är det dags att marknadsföra den. Ger du själv ut den kan du göra en boktrailer och lägga upp på YouTube. Sen länkar du in den i sociala medier som Facebook, Google+, Twitter m.fl.

Så gör du  (mer…)

Dikttävling 2014 på SkrivarSidan

Dikttävling 2014

Dikttävling 2014

SkrivarSidan.nu utlyser även i år en stor dikttävling på temat ”Uppbrott”. Nytt för i år är att alla får delta. Sista dagen för att delta är 22 september 2014.

Första pris är 500 kr. Övriga priser består av böcker.

(mer…)

5 appar för dig som skriver på iPad

iPad

5 appar för dig som skriver på iPad

Jag har snart haft min iPad 2 i två år. Tack vare den har jag skrivit oftare och mer än tidigare. Kanske skulle en bärbar dator ha fungerat lika bra, vad vet jag. Fördelen med en surfplatta är att den är mindre och ligger perfekt på min mage när jag skriver. Har märkt att jag använder den på samma sätt som tidigare min anteckningsbok.

Fördelen är att i iPaden kan jag både anteckna, göra rysch och skriva utkasten i Word-dokument. Mina dokument och anteckningar finns dessutom tillgängliga i min iMac och iPhone. Den självbiografi jag skrivit på sedan 2009 är till stora delar skriven på min iPad.

Mina fem favoritappar är:

1. QuickOffice PRO
Är ett office-program där du kan skriva och redigera Word-dokument. Det är helt kompatibelt med Word. Använder du Dropbox eller Google Drive kan du ha dina dokument i molnet och tillgängliga i din dator och iPhone. Appen finns också för iPhone.

Köp i AppStor

2. Index Card
Indexkort där du kan planera dina skrivprojekt. Det är kompatibelt med Scrivener.

Köp i AppStore

3. Evernote
Anteckningsblock i molnet där du kan skriva hela utkast om du vill, lägga till bilder och ljud.

Ladda ner gratis från AppStore

4. SAOL
Svenska Akademiens ordlista är ett måste för dig som skriver. Här hittar du förklaringar av ord och synonymer.

Ladda ner gratis från AppStore

5. DropBox eller Google Drive
Här kan du lagra dina dokument i molnet så att du kommer åt dom varifrån du vill. Båda apparna är gratis.

Ladda ner Dropbox och ladda ner Google Drive.

 

Fler inlägg om iPad!

 

***********

Intressant?

Loading