Kategori: Skrivande

Min nya kurs Skriv din självbiografi

Min nya kurs Skriv din självbiografi

Min nya kurs Skriv din självbiografi har jag satt ihop för att jag vet att det finns ett stort intresse av att vilja skriva om sitt eget liv. Dels det men också för att jag har haft skrivarkurser längre än jag nästan kan minnas. Det känns naturligt att hjälpa till när jag fått frågan om det.

För så är, många har genom åren frågat mig om jag inte har en kurs i att skriva en självbiografi eller en roman. Jo, det kommer att komma en kurs i det sistnämnda också. Fast den lär dröja ett år till ungefär.

Anmälan

Kursen starta den 10 april och kostar 925 kr (ordinarie 1850 kr). Du kan anmäla dig genom att e-posta ditt för- och efternamn samt e-postadress till sjalvbiografikurs@skrivarsidan.nu.

Distanskurs och självstudier

Skriv din självbiografi är på distans och självstudier. Fast det är inte riktigt sant. Du kommer att få skicka din synopsis och de tio första sidorna till mig för att få respons på dessa. Varför? Jo, synopsisen är en karta som ska hjälpa dig fram till ditt slutliga mål. Utan den riskerar du att ge upp innan nu når fram. Och genom att läsa dina första tio sidor kan jag se vad du gör bra och vad du behöver förbättra. (mer…)

Vill du lära dig att dikta?

Vill du lära dig att dikta?

Vill du lära dig att dikta? Jag har två skrivarkurser för nybörjare. I den ena har du mig som kursledare. Jag går igenom dina svar på övningarna och ger dig respons. Den andra kursen är självstudier. Du får tillgång till en Facebookgrupp där du kan lägga upp dina svar på övningar och kursdeltagarna ge respons till varandra. Jag svarar där på frågor som rör innehållet i kursbreven.

DIKTKURS FÖR NYBÖRJARE, START 8 MARS 2017

Ur kursinnehåll:

  • Metaforer, bildens betydelse i dikten
  • Rytm med hjälp av ord och stavelserim
  • Versmått
  • Hur kan jag bli publicerad?

Avgift: 1450 kr (inklusive moms)

Info och anmälan (mer…)

Utöka texten istället för stryka

Utöka texten istället för stryka

Foto: Iréne S Räisänen

Utöka texten istället för stryka. Ett av dom vanligaste skrivtipsen är att ta bort, stryka ner texten när det är dags att redigera. Och det är sant, det är vanligare att skriva för mycket än för lite. I mitt fall är det tvärtom. (mer…)

Loading

Om författaren

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Jag heter Iréne Svensson Räisänen och jag är poet och författare. Här i bloggen hittar du mina böcker, dikter, noveller och en hel del annat.

Kommentarer till mina texter gör mig glad och uppmuntrar mig att fortsätta skriva och blogga.

Välkommen!