Kategori: Musik

Melissa Etheridge på Walk of Fame

Melissa Etherdige på Walk of Fame

Melissa Etheridge, min favorit bland rocksångerskor, får en stjärna på Hollywood Walk of Fame. Det förvånar mig att hon här i Sverige är i det närmats okänd. I England, Holland och USA är hon stor som helst.

Hon turnerar just nu men kom tyvärr inte närmare än till Berlin och Amsterdam. Eftersom hon är helt otroligt bra live är jag ledsen att jag inte har möjlighet att se henne.

Melissa Etheridge

Melissa Etheridge, amerikansk rocksångerska

Jag har många gånger funderat på att fixa en svensk fansajt till Melissa. Har ännu inte hittat nån. Men vacker dag så…

[tags]Melissa Etheridge, Hollywood Walk of Fame, Walk of Fame, musik, rock, rocksångare, rockmusik, rockmusiker, hbt. lesbisk sångerska, lesbisk[/tags]och på Intressant

Vem orkar med två semifinaler och en final?

Ingen har väl missat att Eurovisionfestivalen börjar idag. Jag har knappt hämtat mig från alla svenska deltävlingarna, andra chansen och finalen då det drar igång igen. Två semifinaler och en final! Det är bara för mycket…

Kom inte och säg att jag kan låta bli att titta och lyssna, det finns ju överallt – på TV, radio och i alla tidningar. Det sistnämnda kan jag undvika, fast det är svårt då var och vartannan artikel i tidning efter tidning handlar om just detta. Men kanske värre är att alla pratar om eländet överallt och jämt. Har jag ingen åsikt om Eurovisionfestivalen räknas jag inte. Nästan.

Det är med andra ord bara att bita ihop och sätta på teven i kväll och halvsova mig igen kalkonlåtar, balkanballader (Serbien har en bra igen i år har jag hört) och etnopop i en salig blandning. Annars har jag ju inget att blogga om den här veckan…

[tags]eurovision song contest, Eurovisionfestivalen, melodifestivalen, schlager, schlagerfestivalen, musik[/tags]och på Intressant

Recension: The Awakening med Melissa Etheridge

The Awakening, musik och text av Melissa Etheridge

Den 25 september släppte Melissa Etheridges sitt tionde album ”The Awakening”. Sedan dess har jag lyssnat nästan dagligen på cd:n och jag är långt ifrån att ledsna. Tvärtom så växer flera av låtarna alltjämt t ex ”, ”An Unexpected Rain” och ”What Happens Tomorrow”.

Det förra album ”Lucky” (2004), om man inte räknar in samlings-cd:n ”Greatest Hits: The Road Less Traveled” (2005), tillhör inte hennes bästa men nu har Melissa Etheridges hittat tillbaka till sin medryckande poprock. Vid första genomlyssningen förstod jag att ”Message To Myself ”och ”Threesome” skulle bli hits. Den förstnämnda har tom hittat till Sverige och spelas flitigt på radion.

Melissa Etheridges har aldrig tidigare varit så politisk i sin sina texter. På ”The Awakening ”kritiserar hon både kriget i Irak och USA:s ovilja att ta sitt ansvar för klimatet. Men det är ändå i sina mer filosofiska texter hon kommer till sin rätt.

För ”I Need To Wake Up” i Al Gores film ”An Inconvient Truth ”fick Melissa i år en Oscars. Hon kommer att uppträda på Nobelpriskonserten i Oslo den 11 december, inbjuden av fredspristagaren Al Gore.

Sammanfattningsvis så ger jag 4 av 5 plus till ”The Awakening”.

ps. Melissa snålar inte med antalet låtar utan du får 16 stycket för 90 kr på iTunes.

Melissa Etheridges hemsida

[tags]recension, recensioner, musik, skrivor, rock, pop, Melissa Etheridge, The Awakening, gay, HBT, [/tags] och på Intressant.

Eva Dahlgren släpper nytt album den 14 november

”Petroleum och Tång” heter Eva Dahlgrens nya skriva som kommer ut den 14 november. Första singeln släpps i början på oktober.

Om jag kommer att köpa den? Gissa! Eftersom jag äger alla Evas skivor så lär jag hänga på låset till min nätaffär. Hennes samlingsalbum som kom i juli ”En blekt blondins ballader” ligger fortfarande högt upp på försäljninglistan så tror jag inte att jag kommer att vara ensam om det.

[tags]Eva Dahlgren, musik, musiktips[/tags] och på Intressant.

Eva Dahlgren släpper ny samlingsskiva

Eva Dahlgren brukar släppa plattor med lång tid mellan varje. Men dom senaste åren verkar hon ökat takten. Det senast albumet Snö kom 2005, EP:n Äventyr 2006 och den 4 juli släpper hon samlingsskivan En blekt blondins ballader. Urvalet är dom väntade superhitsen men också den mindre kända Blackheart som är en av mina favoriter.

Jag kommer säkert inte kunna låta bli att köpa En blekt blondins ballader trots att jag äger alla hennes plattor. Fast jag hoppas att hon med den nya takten i utgivningen släpper ett helt nytt album nästa år.

[tags]Eva Dahlgren, musik, musiktips, pop[/tags] och på Intressant.

Loading

Om författaren

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Jag heter Iréne Svensson Räisänen och jag är poet och författare. Här i bloggen hittar du mina böcker, dikter, noveller och en hel del annat.

Kommentarer till mina texter gör mig glad och uppmuntrar mig att fortsätta skriva och blogga.

Välkommen!