Kategori: Litteratur

Make love not war – Poesi för Kärlek

Make love not war

Make love not war

Make love not war – Poesi för Kärlek är en antologi där jag och 249 andra poeter medverkar med en dikt på temat kärlek. Köp boken!

Nära 60 miljoner människor runt om i världen befinner sig just nu på flykt undan krig, konflikt, våld, övergrepp, förföljelse och terror. (Enligt UNHCR:s årsrapport) Det är lätt att gripas av förtvivlan.

Sveriges största poesisajt Poeter.se ger därför tillsammans med Tolvnitton Förlag ut poesisamlingen Make Love not War. Tvåhundrafemtio poeter diktar om och för kärlek. Vi anser att det behövs mycket kärlek som motvikt till våldet runt omkring oss. Fred är i grunden kärlek och respekt för människoliv. (mer…)

Whildeanska sommaren – 92 röster

Whildeanska sommaren - 92 röster

Whildeanska sommaren – 92 röster. Jag och 91 andra poeter medverkar i poesiantologin Whildeanska sommaren – 92 röster.

“Whildeanska Sommaren – 92 röster” handlar om mat och dryck i alla former, även historiskt och kulturellt. Här hittar vi recept från när och fjärran, klassiker i vardagen delar plats med det exotiska frosseriet. Men den här boken handlar i lika hög grad om resor och om mötet mellan stad och landsbygd. Resandet kan sträcka sig till världens alla hörn och till och med inåt i oss själva. (mer…)

Böcker jag inte tycker om blir olästa

Böcker jag inte tycker om blir olästa

Böcker jag inte tycker om blir olästa. Under påskledigheten läst jag två kriminalromaner av en författare jag aldrig läst förut. ”Svara om du hör mig” av Ninni Schulman var den första. Den var både spännande och lättläst. Jag tycker om hennes sätt att varva mellan personerna i korta kapitel. Hennes sätt att kursivera tankar fungerade utmärkt. Det tänker jag mig av i den roman om hedersvåld som jag skriver. Så länge tankarna är kort och inte för många, tror jag det är ett bra grepp. (mer…)

Köpt på bokrean 2015

Köpt på bokrean 2015

Foto: Iréne S Räisänen

Köpt på bokrean 2015. Nu har jag fått hem böckerna jag beställt på bokrean. För 468 kr fick jag 8 böcker! Det ger ett snittpris per bok på 58,50 kr. Inte dåligt alls när det t.ex. gäller samlade dikter av nobelpristagaren Wislawa Szymborska.Jag hittade också Tillbaka till henne av Sara Lövenstam. Den har jag läst som e-bok och är så bra att jag vill ha den i bokhyllan.

Diktsamlingen Saknad: dikter ur sorgen av Ewa Åkerlind gör ont i magen att läsa. När du köper den skänker du 10 kr till cancerforskningen.

Tre deckare av svenska författare passade jag också på att beställa.

Bara en bok av en utländsk författare blev det, en novellsamling av Alice Monro. Den och Lär dig skriva spännande av Olof Svedelid kommer andre pristagaren i SkrivarSidans novelltävling bl.a. att få.

Du har väl inte missat att jag har rea i min egen bokhandel?

Mer av mig om Litteratur

9 tips Så gör du en boktrailer

 

Så gör du en boktrailer. När du skrivit din bok och den äntligen är färdig för att möta sina läsare är det dags att marknadsföra den. Ger du själv ut den kan du göra en boktrailer och lägga upp på YouTube. Sen länkar du in den i sociala medier som Facebook, Google+, Twitter m.fl.

Så gör du  (mer…)

Loading