Kategori: Bloggning

Anna Lindh fick mig att börja blogga

Iréne bloggar

Foto: Tuulikki Räisänen

10 år: Anna Lindh fick mig att börja blogga

Idag är det 10 år sen utrikesministern och människan Anna Lindh dog. Den 11 september 2003 såg jag i TV statsminister Göran Person med darr på rösten berätta att Annah Lindh avlidit pga av dom skador hon fått av knivhuggen på NK dagen innan. Det fick mig att starta min första blogg.

Mordet tog mig hårt som det gjorde för det flesta andra i Sverige och runt om i världen. Antagligen var jag extra sårbar då min far dött två dagar innan. Dessutom var minnet färskt av terrorhandlingarna i USA två år tidigare på samma datum. Av någon anledning kunde jag inte omvandla mina känslor till poesi som jag brukar. Nej, istället kände jag ett tvång att debattera och analysera.

Min första blogg finns inte längre kvar. Den lades ner efter ett år och sju månader när den bloggcommunity jag använde stängdes. Istället skaffade jag en egen domän Min plats bland orden, hyrde in mig på ett webbhotell och började använda publiceringsverktyget WordPress. (mer…)

Vad är min åsikt värd?

Vad är min åsikt värd?

Dagligen varje timme hör, läser eller ser jag saker som jag tycker något om. Jag bildar mig en åsikt. När jag gjort det brukar jag inte vara sen att tala om vad jag kommit fram till. Tidigare skrev jag ofta ett blogginlägg för att framföra min åsikt. Men allt för många gånger också för att skriva av mig. Idag frågar jag mig istället vem som skulle vilja veta vad just jag tycker. Vad är min åsikt värd?

Diskuterar hela tiden
Det är inte så att jag slutat bry mig om vad som händer i min lilla värd och den stora värden. Nej, dagligen uttrycker jag ofta mina åsikter om både stort och smått. Jag och Tuulikki (min fru) diskuterar hela tiden nyheter i tidningar, på radio och TV. Ofta tycker vi olika och det är som det bör vara. Fast sällan blir vi osams när våra åsikter går isär. Och när det gäller för oss gemensamma saker brukar vi tycka lika.

Lyssna på andras åsikter
Att lyssna på andras åsikter som går mot den egna kan vara svårt. Jag är ofta så ivrig att få fram vad jag tycker att jag försöker prata över Tuulikki. Hon får höja rösten ordentligt för att få mig att lyssna. Och egentligen lyssnar jag gärna. Det gör jag också här i bloggen. Jag är nyfiken på vad just du tycker om det jag skrivit. Men det är väldigt sällan du väljer att dela med dig. Tyvärr, för jag värderar din åsikt högt.

Kan inte ens klicka på Gilla
Idag tycker vi till om det mesta hela tiden och delar ständigt med oss av våra åsikter på Facebook och Twitter, i bloggar och kommentarer på tidningar och i community. För varje gång jag läser alla kloka, insiktsfulla och mindre intressanta tankar om stort och smått ökar tvivlet på vad min egen åsikt är värd. Jag tystnar och klarar inte ens av att klicka på Gilla.

Vad är min åsikt egentligen värd i det dagliga bruset?

Intressant?

Ny fotoblogg: I det lilla

Jag har gjort en fotoblogg till Tuulikk, I det lilla. Den är gjord i WordPress och för bilderna används bildgalleriet NextGEN Gallery. Temat för bloggen är Mystique. Tog inte många timmar innan det var uppe och snurrade.

Nu hoppas jag att du och många andra kommer att ta del av Tuulikkis bilder!

[tags]fotoblogg, I det lilla, Tuulikki Räisänen, foto, fotografier, bild, bilder, WordPress, NextGEN Gallery, blogg, bloggar[/tags]och Intressant

Jag måste verkligen bli mer personlig

Det är surt, sa räven.

Enligt senaste numret av Internetworld så är framgångsreceptet för en bloggare att du är personlig: Hmm… måste erkänna att jag uppfattar deras exempel på lyckade bloggare mer som privata än personliga. Och enormt tråkiga i sin egofixering.

Jag är nog tyvärr varken eller. Uppfattar mig själv som rätt stel och opersonlig både när jag bloggar här och på SkrivarSidan. Fast det kanske räknas som privat när jag lägger upp bilder från min vardag? Och min självbiografi är ju så mycket jag det bara kan bli.

Hur som helst så tror jag det handlar om personlig läggning och en generationsskillnad. Vad tror du?

Det här inlägget är ett försök att vara mer personlig. Kan inte säga att jag lyckats…

[tags]blogga, bloggar, Internetworld, personlig, privat, bild, bilder, foto, fotografi[/tags] och på Intressant.

Tips: Guiden ”Illustrera artiklar och blogginlägg”

Jag rekommenderar Nyhetsbloggens guide ”Illustrera artiklar och blogginlägg” för dig som vill lära dig mer om hur man bildsätter sina texter. Guiden är utförlig och innehåller mängder med länkar till tex gratis bilder och skämtteckningar.

Nyhetsbloggens övriga guider och tips för dig som bloggar och skriver nättidningar är också värda att ta del av!

[tags]nyhetsbloggen, blogga, bloggtips, bloggar, illustrationer, bilder, guider[/tags]och Intressant

Loading